Éld az életed

Mindenről, ami velem történik és mindenről, ami nem. :D

Friss topikok

  • Zolte: Azt nem én alakítottam olyanra...:D (2010.08.25. 23:14) Conscience
  • eddyfeatgordius: sztem a durva változásos dolgok megérnének egy misét posztként, ha publikusak:$ am fasza írás ahho... (2010.07.17. 00:21) Just to know
  • Zolte: Dolgoztam... (2010.07.14. 22:51) No title
  • eddyfeatgordius: Tetszik ez a bejegyzés nagyon...végre megfogtál valami filozófiai szálat:) és ami azt illeti, ezér... (2010.06.28. 01:13) post it
  • Zolte: A zízirájder az nagy terv, mert flash lenne. Az angol nyelv meg csak jött. :D Persze, hogy érted, ... (2010.06.25. 16:08) Hey!

Filó2

2010.07.24. 23:25 | Zolte | Szólj hozzá!

Címkék: vélemény lélek gondolatok mindensemmi

Sziasztok! Azt hiszem ma eljön ginnie nagy napja, mert megint filós blog lesz.

Az életről volt szó mostanság egyik msn-es beszélgetés alkalmával. A pontos szöveg ismertetése ide nem is olyan fontos, elég az én véleményem a témáról.

Szerintem az élet és a világ szép. Sajnos sok rossz van benne, ezt el kell ismerni, de akkor sem mondhatja senki sem, hogy ezek a dolgok nem szépek.

A világban sok olyan birka van, aki egyszerűen nem gondolkozik el dolgokon, trendeken. Nem foglalkozik azzal, hogy egész méylen magában mi is az igazán jó Neki, hanem hagyja, hogy a manipulálható tudata elnyomjon a lelkében mindent. Ez az emó, a nemi határok elmosódása, a trendi és más dolgok olyan fokú manipuláló hatással bírnak, hogy sokan képtelenek észrevenni, hogy a jókközt bizony ott van mérhetetlen sok halványlila hülyeség, ami teljesen ellentétes a törvényszerűségekkel. Mindenkiben benne van a saját hangja, de ezt egyre többen fojtják el magukban valami nehezen megfogható hatás ereje alatt. Az Ő választásuk persze, de nekem ezek sokszor nem tetszenek. Persze, egyéni vélemény, a saját véleményem csak...

Nem akarok itt próféta lenni...
Csak látom, hogy pont az önismeret hiánya miatt van ennyi öngyilkos, pszihés és neurotikus problémával küzdő ember, ennyi zsákutca... mert nem iserik magukat, nem képesek kezelni a helyzetüket..persze vannak, kilátástalan helyzetek, de a legtöbbjük simán visszafordítható lenne illetve megelőzhető,és pont ez a "ne tegyünk semmit" attitűd hagyja ezt a folyamatot életben. Ráadásul mégha sikerül is elmondani a dolgokat, gondolkodás nélkül felállítanak egy rendet "ez ilyen, az olyan...", nem is morfondíroznak el, hogy pl van a másik dologban is érdekes.
Szerintem az emberek tegyenek meg a többi emberért dolgokat... és nem arról van szó, hogy lenyírják a füvet helyettük vagy ilyesmi dolog... hanem, hogy ha látja, hogy egy ember tényszerűen bajba kerül...  pl. látod, hogy állandóan feszült, nem képes kezelni a helyzeteit vagy a normális kiegyensúlyozott élettől idegen irányba halad... akkor igenis tegyen érte legalább annyit, hogy megpróbálja finoman, tényleg csak kívülről segíteni megoldani a problémát és visszaterelni... és tenni azért emberekért, hogy az ilyen eltévedéseket minél hamarabb meg lehessen szüntetni.
Namármost aki alapból nem gondolkodó emberként él, az nem fogja észrevenni és megoldani a súlyos problémáit...
Én csak azoknak mutatok valamit, akik megkérnek vagy akik ezt szeretnék... de a léyneg mindig ugyanaz, csak az arányok nem ugyanazok.

Szerintem ez az ember felelőssége a társadalommal szemben...
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zolte.blog.hu/api/trackback/id/tr42173861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása