Éld az életed

Mindenről, ami velem történik és mindenről, ami nem. :D

Friss topikok

  • Zolte: Azt nem én alakítottam olyanra...:D (2010.08.25. 23:14) Conscience
  • eddyfeatgordius: sztem a durva változásos dolgok megérnének egy misét posztként, ha publikusak:$ am fasza írás ahho... (2010.07.17. 00:21) Just to know
  • Zolte: Dolgoztam... (2010.07.14. 22:51) No title
  • eddyfeatgordius: Tetszik ez a bejegyzés nagyon...végre megfogtál valami filozófiai szálat:) és ami azt illeti, ezér... (2010.06.28. 01:13) post it
  • Zolte: A zízirájder az nagy terv, mert flash lenne. Az angol nyelv meg csak jött. :D Persze, hogy érted, ... (2010.06.25. 16:08) Hey!

Conscience

2010.08.25. 22:17 | Zolte | 2 komment

Címkék: gondolatok vegyes mindensemmi

Sziasztok, Szega Ginnie (kommentekben lehet versenyezni egy új, hozzáillő nicknévre)!

Ha azt mondanám, 2009 a sikerek és a nagy lépések éve volt, a 2010-es évre a változások és realitások jelzőt használnám. Jogosan merülne fel, hogy hát még csak augusztus vége van, én meg már összegzést csinálok. A válasz az, hogy nem összegzést készítek.

Megállapításaim szerint az elkövetkező hónapok nem lesznek könnyűek. A tanulás nagyon fontos lesz, de kb. ennyire fontos lesz a kapcsolatok, a mozgásterem kibővítése. Ehhez pedig terv kell, pontos és részletes elképzelés.

Szerencsére nyáron erre valamelyest ráalapoztam. A sajnálatos "az emberi kapcsolataim kritikus revíziója" fedőnevű akció következtetései arra késztettek, hogy új szemléletet vezessek be az emberekhez való hozzáállásomban. Egy szó, mint száz: kapcsolatok kellenek.

Most pedig illendő lenne megindokolni a címválasztást is. Conscience = lelkiismeret Érdekes egy fogalom, eléggé eltorzult jelentéstartalommal bír manapság. Nem szeretnék "osztom az észt" típusú filozofikus elmélkedésekbe bocsátkozni. Elég annyi, hogy régen más volt. Tudom, nem igazán célravezető a "múltban élni", de a jelen sem jobb. Csak alakítható.

Azt hiszem, hogy az ember nagyon sok mindenre képes, ha önmagáról van szó. Kétségkívül a legokosabb lény a Földön, amellyen együtt jár, hogy a legostobább is. Ez viszont nem meglepő. Mindannyian a természet részei vagyunk, és nincs semmi sem, ami legyőzhetetlen. Mindenhol ott a pozitív és a negatív. Szétválaszthatatlan és egymást meghatározó fogalmak ezek. Egyszerűen ez a körforgás, amit természetnek nevezünk, nem hiába annyi idős és olyan, amilyennek érzékeljük. Nem lehet elpusztítani, nem lehet rajta uralkodni, de nem is legyőzhetetlen.

Valahogy most megszállt az emberek kollektív lelkiismerete. Azt hiszem, ha más nem is, én elismerem az Élet és a Természet nagyságát. Egyáltalán nem hiszem, hogy bármiről is azt hihetnénk, az az igazi király. Mindig lesz, aki nem szereti, ami kifog rajta. Ilyen az ember is. Ha csak pozitív tulajdonságai lennének, egyszerűen nem tartanánk ott, ahol vagyunk. Azt viszont illene megtanulnunk, hogy a tanuló azért tanul, hogy okosodjon. Ne okoskodjon.

Az okoskodás, az arrogancia és a tompaság uralkodik manapság. Bizonyítékot kér valaki? Tessék: ózonlyuk, öngyilkosságok, globális felmelegedés, népirtás

A fát a fenekünk alatt vágni nemcsak értelmetlen, hanem veszélyes is.

A bejegyzés trackback címe:

https://zolte.blog.hu/api/trackback/id/tr212247954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eddyfeatgordius 2010.08.25. 22:25:20

nos akkor használd a Dzsinni jelzőt és így már nem nőies a dolog...és dzsini az dzsini marad akármien név is...:D

Zolte 2010.08.25. 23:14:32

Azt nem én alakítottam olyanra...:D
süti beállítások módosítása